Születésnapi köszöntők

Születésnapi köszöntők, beszédek, jókívánságok

Eljegyzés beszéd

Eljegyzés beszéd:

A cikk első részében eljegyzés beszédmintákat találsz, a második részében arról írok, hogyan készíts egyedi, vagy vicces eljegyzési beszédet.

Eljegyzés beszéd vőlegény:

Kedves Rokonaink, Barátaink Nagy szeretettel köszöntök mindenkit ezen a csodálatos napon, amikor is megkértem szívem választottjának kezét.

Nagyon sokat készültünk erre a napra és remélem hogy jól érzitek magatokat!

Amióta megismertem Gyöngyvért, rengeteg kalandon, jó és rossz napokon vagyunk túl, de szerelmünk nem csitult az évek során. Egy irányba nézünk, egy irányba haladunk és tudom, közösen minden nehézségen túljutunk. Emlékszem, mikor megismertem, mindjárt tudtam, hogy megkérem majd a kezét, szerelem volt első látásra. 

Hihetetlen boldog voltam, amikor igent mondott a lánykérésre. Nagyon köszönöm a családunknak a rengeteg segítséget és támogatást, hogy ez az esküvő létrejöhetett.

Ígérem, hogy örökké szeretni foglak!

eljegyzési beszéd

Eljegyzés beszéd örömapa:

Kedves Rokonaink, kedves Barátaink! Mindenkit szeretettel köszöntök ezen a nagy napon! Remélem, mindenki nagyon jól érzi magát!

Egyetlen lányom összeköti az életét a szíve választottjával, aki már eddig is bizonyította, hogy mennyire szereti őt ás támasza lesz egész életében. Boldoggá tudja tenni őt és hű társa lesz egész életében. Köszöntöm Gézát a családunkban, akit ezúttal fiammá fogadok. Mindig nagyon szívesen látjuk őt a kedves családjával együtt, akiknek szintén nagy hála és köszönet, hogy mindenben támogatják a fiukat.

Mégegyszer nagyon sok boldogságot kívánok az ifjaknak és remélem, hogy olyan életük lesz, amit megálmodtak!

Eljegyzés beszéd írása:

A jól hangzó, emlékezetes, vagy vicces eljegyzési beszéd titka az, hogy rövid (max 3 perc), frappáns és a közönségről, illetve az ifjú párról szól.

Kezdj valamilyen felütéssel, amiben kicsit mindenki megtalálja önmagát.A stand up comedy kedvelt felültés az “idefelé jövet ez történt velem/ ezt láttam”. 

Folytasd egy történettel, ami bárkivel megeshet, és kicsit aranyos, vicces. Ha hosszú (2-3 perc), a végén egy-két mondatban foglald össze. A történet összeköti a közönséget a beszélővel és az ifjú párral.

Zárd le egy jókívánsággal.

Tippek az esküvő beszédhez:

Bevált mondatok, amelyek kicsit frappánssá teszik, ezek nagyon hasznosak a történet mellé, vagy ha nincs történet, feldobja a beszédet:

Taglald, milyen szép az ifjú pár, de igazából az örömszülőket kell dícsérni, hogy ezt a szép pár létrehozták, felnevelték.

Mond el, mennyit gondolkodtál a beszéden, oldalakat írtál a jegyzetfüzetbe, de otthon maradt, úgyhogy jó szórakozást és jó étvágyat kívánsz az egybegyűlteknek.

Fel akartad olvasni a beszédet, de a meghatottságtól bepárásodott a szemüveged, úgyhogy nem húzod az időt, jó szórakozást!

Ezeket kerüld el:

  • viccmesélés
  • üres frázisok 
  • kellemetlen történetek
  • sértő történetek
  • elmarasztalás
  • szex
  • válás
  • unokák követelése

Születésnapi köszöntők

Back to top